Bestuursleden

voor en door studenthuurders van DUWO
Lara Kaptein

Voorzitter


Als voorzitter van Huurdersvereniging De Eerste Kamer ben ik het gezicht van de vereniging en het eerste aanspreekpunt voor alle externe partijen, van studentbeheerders tot de Gemeente Den Haag. Daarnaast zorg ik ervoor dat het bestuur actief, effectief en met integriteit blijft functioneren. Ik ben geen onbekende voor de huurdersvereniging – ik ben anderhalf jaar penningmeester geweest. 

Floortje de la Fosse

Secretaris


Als secretaris, ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie en het maken van verslagen. Ook ben ik het eerste aanspreekpunt voor huurders, en zorg ik ervoor dat jouw mail of appje zo snel mogelijk wordt beantwoord. Daarnaast houd ik mij, samen met Alexander, bezig met het optimaliseren van de lokale bewonersparticipatie. Ik vind het belangrijk dat de stem van DUWO-huurders op een rechtvaardige manier wordt gehoord.

Kimber Miedema

Penningmeester + PR


Als penningmeester, ben ik verantwoordelijk voor de financiële zaken van de vereniging. Dus mijn taak is om ervoor te zorgen dat het geld van de vereniging correct wordt uitgegeven. Naast de financiële zaken, ben ik ook verantwoordelijk voor de promotie van De Eerste Kamer, zodat alle 4000+ huurders ons weten te vinden. Ik houd onze leden op de hoogte middels updates via onze social media, website en  nieuwsbrief. Het is van belang dat de stemmen van alle huurders worden gehoord.

Koray Mutlu

Bestuurslid Extern


Als bestuurslid Extern, ben ik verantwoordelijk voor de externe betrekkingen van de vereniging. Mijn belangrijkste taak is het schrijven van gevraagde en ongevraagde adviezen over het beleid van DUWO. Daarom ben ik aanwezig bij gesprekken en discussies met DUWO en onze collega-huurdersorganisaties. Het welzijn van de huurders is mijn belangrijkste zorg en hoogste prioriteit bij het schrijven van een advies of het bijwonen van vergaderingen. Mijn doel is om  de woonbeleving van alle huurders van DUWO zo goed mogelijk te maken.

Alexander de Jong

Bestuurslid Lokaal


Als bestuurslid Lokaal, ben ik verantwoordelijk voor de lokale betrekkingen van de vereniging. 
Ik onderhoudt het onderlinge contact tussen DUWO, De Eerste Kamer en de huurders. Met mijn assertieve houding als bestuurslid zorg ik ervoor dat huurders bijstand krijgen in allerlei zaken. Het is mijn prioriteit om ervoor te zorgen dat de communicatie toegankelijk en van goede kwaliteit is. Daarnaast houd ik mij, samen met Floortje, bezig met het optimaliseren van de lokale bewonersparticipatie.

Van der Knaap Wonen

De Eerste Kamer wordt professioneel ondersteund door Van der Knaap Wonen. Het bestuur ziet een meerwaarde in een vaste adviseur om haar positie te versterken ten opzichte van DUWO, zowel op lokaal als overkoepelend niveau, waar De Eerste Kamer samenwerkt met collega-huurderorganisaties uit Leiden, Delft, Amstelveen en Amsterdam. De adviseur adviseert over de opstelling richting DUWO en geeft feedback bij voorstellen. Op verzoek van het bestuur kan de adviseur ook grotere projecten vormgeven of leiden die De Eerste Kamer versterken.

Erik-Jan van der Knaap 

Adviseur

Als extern adviseur is het mijn taak om de huurdersvereniging De Eerste Kamer op professionele en deskundige wijze te ondersteunen en adviseren teneinde haar in staat te stellen om de zeggenschap van de huurders, waar het gaat over het beleid van DUWO, zo optimaal mogelijk te benutten. Daarnaast lever ik een bijdrage aan het professionaliseren van de werkprocessen en het coachen van (nieuwe) bestuursleden.

Alumni

Marijn Jansen

april 2017
april 2021

Amy van Saane

september 2018
september 2019

Jeroen Hoebert

september 2018
september 2019

Jelyn Stegewans

september 2018
september 2019

Jitse Brouwer

april 2017
juni 2018

Simone de Canne

april 2017
april 2018