De Eerste Kamer verwelkomt drie nieuwe bestuursleden

De Eerste Kamer verwelkomt drie nieuwe bestuursleden

Vanaf september 2019 verwelkomen we drie nieuwe bestuursleden. Amy van Saane, Jeroen Hoebert en Jelyn Stegewans zullen na dit bestuursjaar afzwaaien. Marijn Jansen blijft aan als voorzitter en zal de nieuwe bestuursleden begeleiden. De nieuwe bestuursleden stellen zich graag aan je voor.

Kimber Miedema (Secretaris)

Hallo! Ik ben Kimber Miedema, architectuurhistoricus en bouwkundige in spe. Deze zomer zal ik mijn opleiding aan de Universiteit Leiden voltooien en zal ik in september mijn weg vervolgen aan de Haagse Hogeschool. Naast mijn studie in Leiden heb ik 3 jaar de functie van voorzitter mogen bekleden binnen Huurdersvereniging BRES. Samen met een medebestuurslid van BRES en de huidige voorzitter van De Eerste Kamer mag ik mij tevens medeoprichter noemen van de Haagse huurdersvereniging. Nu ik mijn studie in Den Haag zal vervolgen, ben ik – opnieuw – gemotiveerd mij in te zetten voor de belangen van de Haagse DUWO-huurders. Ik acht mij met mijn ervaring en hernieuwde interesse capabel als nieuw bestuurslid.


Lara Kaptein (Penningmeester)

Hi! Ik ben Lara Kaptein, en vanaf september de penningmeester van De Eerste Kamer. Ik studeer aan de Universiteit Leiden en zit in mijn eerste jaar van International Relations and Organizations. Verder ga ik volgend jaar beginnen met een extra studie, deeltijd Rechtsgeleerdheid, ook op de universiteit van Leiden. Lekker druk dus. Ik vind het ontzettend leuk dat ik deze kans heb gekregen om bestuurslid te worden van De Eerste Kamer. Om iets te kunnen betekenen in een vereniging die ook invloed op mijn leven heeft, vind ik belangrijk. Penningmeester is natuurlijk een significante functie, maar ik zal er de tijd instoppen dat ik de job goed uitvoer. Kritisch als ik ben, gaat het geld vanzelfsprekend naar alleen correcte uitgaves. Verder kan ik genieten van een goed pilsje, hou ik van koken en experimenteren met recepten. Ik kijk uit naar september!  

Koray Mutlu (Externe Zaken)

Hoi! Ik ben Koray Mutlu, het bestuurslid voor externe zaken vanaf september.  Als bestuurslid Extern ga ik mij bezig houden met een groot deel van het contact naar buiten toe. Deze functie sprak mij aan, omdat ik op deze wijze in staat ben bewoners te helpen met hun problemen, waardoor ze hopelijk een fijne woonervaring zullen hebben. Net zoals jullie ben ik ook bewoner van een DUWO pand. Ik weet nog hoe ik vaak gefrustreerd was over het feit dat mijn problemen werden genegeerd, omdat ik slechts een individu was tegenover een coöperatie. Binnen deze functie kan ik hopelijk voorkomen dat jullie in een soortgelijke situatie terechtkomen. Verder studeer Rechtsgeleerdheid (economie) aan de Universiteit van Leiden. In mijn vrije tijd loop ik graag hard (deels bij een hardloopvereniging), speel ik muziek en spreek ik af met vrienden.