CORONA

CORONA

Wat betekenen de maatregelen die DUWO treft om de verspreiding van het coronavirus te beperken voor huurders?

Door de corona maatregelen die in stand zijn gezet, is er in korte tijd veel veranderd. Studentenhuizen worden niet erkend als ‘gezamenlijk huishouden’ en worden beperkt in hun sociale omgang. Studenten hebben ineens hun baan verloren, waardoor ze moeite hebben om financieel rond te komen, en de huur aan DUWO niet kunnen betalen. We hebben DUWO gestimuleerd helder en concreet te communiceren naar de huurders. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

De Eerste Kamer wil haar leden graag bijstaan in deze onzekere tijden. Door onze rol als communicatie partner met DUWO, kunnen wij de zorgen en problemen van de studenten extra onder de aandacht brengen bij DUWO. Hiervoor is het nodig dat wij weten wat er precies speelt onder verschillende studenten. Wij roepen jullie daarom op om jullie zorgen met ons te delen. Als je moeite hebt met de huur te betalen, hoeveel gaat het dan om? Zou een uitstellingsregeling of vermindering van de huur helpen? Als je het nu nog wel kunt betalen, hoe lang hou je dat nog vol voordat het niet meer lukt? Door al deze zorgen helder en inzichtelijk te maken, kunnen we een sterke stem vormen richting DUWO, en opkomen voor jullie belangen.