De Eerste Kamer verwelkomt twee nieuwe bestuursleden en een nieuwe extern adviseur

De Eerste Kamer verwelkomt twee nieuwe bestuursleden en een nieuwe extern adviseur

Vanaf januari 2021 verwelkomen wij twee nieuwe bestuursleden en een nieuwe extern adviseur, die zich graag aan je voorstellen. Met de komst van twee nieuwe bestuursleden vinden er een aantal bestuurswissels plaats. Lara Kaptein neemt in maart (na de Algemene Ledenvergadering) het stokje over van Marijn Jansen, die afzwaait, en Kimber Miedema neemt op haar beurt het penningmeesterschap van Lara over. Neem hier een kijkje naar het nieuwe bestuur.

.

Floortje de la Fosse (Secretaris)

Hoi! Ik ben Floortje de la Fosse en zal de functie secretaris vervullen bij Huurdersvereniging De Eerste Kamer. Ik heb een bachelor gedaan in Klassiek Dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden. In februari zal ik beginnen met een master in Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Leiden. Ik kijk uit naar mijn tijd bij De Eerste Kamer, omdat ik het belangrijk vind dat de stem van DUWO-bewoners op een juiste manier gehoord wordt. Als secretaris heb je veel verantwoordelijkheid qua organisatie van de vereniging, en zorg je ervoor dat alles up-to-date blijft. Ik heb zin om aan deze uitdaging te beginnen. Naast student ben ik een taalmaatje voor mensen die Nederlands willen leren, en houd ik van concerten, boeken lezen, podcasts luisteren en lekker eten.

.

Alexander de Jong (Bestuurslid Lokaal)

Hey! Ik ben Alexander de Jong en het nieuwe bestuurslid voor lokale zaken. Eind januari zal ik mijn bachelor diploma ‘Filosofie’ (gespecialiseerd in Politiek en Ethiek) aan Universiteit Leiden in ontvangst nemen, waarna ik zal starten aan de master ‘Management van de Publieke Sector’ hier in Den Haag waar ik al bijna twee jaar woon in een kamer van DUWO. Als bestuurslid op het gebied van lokale zaken zal ik het contact onderhouden tussen zowel DUWO als de huurders en De Eerste Kamer. Ik hoop zelf later na mijn studie carrière te kunnen maken op het gebied van bestuur en beleid; en daarom neem ik mijn taken dan ook zeer serieus. Ik ben blij dat ik met deze functie medestudenten kan representeren en hen kan assisteren waar nodig. 

.

Erik-Jan van der Knaap (Extern adviseur)

Hallo! Mijn naam is Erik-Jan van der Knaap en ik ben vanaf januari 2021 de extern adviseur van huurdersvereniging De Eerste Kamer. Daarnaast werk ik als interim teammanager en projectbegeleider voor woningcorporaties en heb ik ruime ervaring met huurdersparticipatie en het begeleiden van huurders bij ingrijpende renovaties, grootonderhoud en verduurzamingsprojecten. Ook werk ik als coördinator van operationele teams op het gebied van Wonen, Verhuur en Huurincasso. Met al deze ervaring wil ik De Eerste Kamer op professionele wijze ondersteunen en adviseren.