De stem van de huurder

De stem van de huurder

In juni van dit jaar hebben wij onze leden gevraagd de jaarlijkse enquête van De Eerste Kamer in te vullen. In deze enquête vroegen wij hen naar allerhande huurder gerelateerde zaken omtrent het woongenot. Dit hebben onze leden massaal gedaan! De DEK Enquête is afgenomen onder reguliere huurders en de Accommodate Enquête onder leden, die een Accommodate-woning huren (gemeubileerde short-stay), veelal internationale studenten. De enquêtes zijn inmiddels uitgewerkt en de volledige rapporten zijn nu beschikbaar op onze website via onderstaande link.

.

Op basis van de resultaten heeft De Eerste Kamer aanbevelingen geschreven, die we in een ongevraagd advies aan DUWO en de onderwijsinstellingen hebben aangeboden. De aanbevelingen en vragen zullen in begin 2021 besproken worden met de eerdergenoemde partijen. Het valt op dat er veel overeenkomsten zijn tussen de DEK en Accommodate Enquête. Zo kaarten zowel reguliere als internationale huurders de volgende punten aan:

.

  • Gebrek aan goede informatie vanuit DUWO en onderwijsinstellingen
  • Slechte hygiëne van gemeenschappelijke ruimten
  • Gebrek aan communicatie vanuit DUWO
  • Onduidelijkheid over complexbeheerders

.

Om onze leden te bedanken voor de moeite, hebben wij 5x€20 Bol.com en 5x$20 Amazon cadeaukaarten verloot. De gelukkige winnaars hebben de cadeaukaarten reeds ontvangen. Precies op tijd voor de feestdagen!